Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Recosport
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Banda kinesiologica, Kinesio tape
4499 lei
Brand
Pinotape Germania
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Utilizare banda kinesiologica: folosita pentru recupare medicala sau pentru tratarea diferitelor afectiuni musculare si articulare.

Situatiile în care terapia cu kinesio tape (banda kinesiologica) poate fi utilizata cuprind:
Traumatismele genunchiului, Tendinitele achiliene, Lombalgii, Alinierile articulare patologice, Afectiunile umarului si cotului, Recuperarea prin pozitionarea muschiului sau articulatiei în postura corecta, Vindecarea hematoamelor si traumelor musculare, Platfus, Scolioza, Artrite, Entorse, Contuzii, Discopatii, Prevenirea accidentarilor, grabirea recuperarii dupa antrenamente a sportivilor de performanta, sau amatory: tenis, fitness, atletism etc.

Metode de aplicare Kinesio Tape
Există două moduri de a aplica Kinesio Tape: unstretched sau stretched. UNSTRETCHED:
În acest caz, intindem pielea din zona afectată, înainte de aplicarea benzii. Aceasta se face prin întinderea muşchilor şi articulaţiilor din zona afectată. Cand pielea este ridicată prin aceasta tehnica, fluxul sangvin si limfatic subcutanat este crescut.

STRETCHED :
Pe de altă parte, în cazul în care sunt afectate articulaţiile sau ligamentele, banda ar trebui să se întinda înainte de aplicarea la nivelul pielii. Articulatiile sau ligamentele afectate sunt incapabile sa functioneze normal si se bazeaza pe banda intinsa pentru corectia acestora. Kinesio Taping se bazează pe o f ilosofie diferită, care are scopul de a oferi libertate in mişcare, astfel permitandu-i sistemului muscular de a se vindeca bio-mecanic.
Kinesio Taping calmeaza durerea şi facilitează drenajul limfatic prin ridicarea pielii la nivel microscopic. Porţiunea pe care este aplicata banda creaza “umflaturi” la nivelul pielii, prin urmare, creşte spatiul interstiţial. Rezultatul este că presiunea şi iritaţia sunt eliminate de receptorii senzoriali, astfel atenuandu-se durerea. Trebuie să se lucreze cu prudenţă pentru a preveni forfecarile laterale în special la vârstnici sau persoanele care au o boală sistemică sau şi/sau a ţesutul afectat. În plus, in cazul stimularii nociceptorilor pielii poate creşte durerea sau sa apara “mâncărime”.

Efecte fiziologice Kinesio Tape:
Scade durerea; Intensifica circulatia sanguina si drenajul limfatic, grabind vindecarea; Sustine muschii si articulatiile.
Din Gura in Gura